Vælg den rigtige lampe til dit hjem

Hos Lumega Home ved vi, at belysning er rigtigt vigtigt. Især om vinteren, hvor der ikke er nær så meget lys i løbet af dagen, som kan oplyse rummene i din bolig. Da netop belysning betyder så meget, er det vigtigt, at du får valgt den rigtige type belysning til de forskellige rum. Her skal du både tænke på pæren i lampen, men også på selve lampen. Lampens design har nemlig stor betydning for belysningen, og hvordan lyset fordeles i det pågældende rum.

Belysning er afhængig af rum og rummets funktion

Den rigtige belysning afhænger af rummet og rummets funktion. I stuen bliver der hygget, snakket og ofte set fjernsyn. Dermed er stuen også et rum, hvor lysbehovet er meget varierende. Derfor er det en rigtig god ide at have forskellige typer lamper, som kan noget hver især. På den måde får du alle behov dækket i stuen.

I køkkenet er der først og fremmest behov for arbejdslys over køkkenbordet, så der kan blive lavet mad. Her er det ofte en god ide at vælge lidt koldere toner til belysningen, da det kan være med til at gøre dig mere fokuseret. Modsat er soveværelset  et roligt rum. Derfor skal der være varmt og afslappende lys, der ikke skærer i øjnene.

Generelle regler for belysning

Du kan med fordel følge anbefalingerne ovenover. Men derudover er der også andre generelle regler, som det er godt at have med. Først og fremmest er det vigtigt, at være opmærksom på, at lys med en varm undertone skaber en mere hyggelig og afslappende stemning. Modsat kan lys med kolde undertoner gøre dig mere opmærksom. Når du skal finde de rigtige lamper og typer af belysning, kan du derfor med fordel tænke på, om der er behov for varmt eller koldt lys i rummet. Derudover skal du overveje boligens farver, når der købes lamper. Ofte kræver rum med mørke møbler og mørkt gulv mere belysning end rum, som er mere lyse i farverne. Desuden kan lys også få et rum til at virke større, hvis det bruges ordentligt.

Dermed er der mange muligheder i forbindelse med belysning, og tager du dig tid til at finde den helt rigtige belysning, kan det være med til at sætte prikken over i’et hjemme i din bolig. Hos Lumega har vi et stort udvalg af lamper med forskellige typer af belysning. Dermed kan du finde lige præcis den lampe og belysning, som du leder efter.

Bliv også klogere på:

← Ældre opslag Nyere opslag →