Vælg den rigtige kontorbelysning og øg produktiviteten  

Kontoret er hjem og udgangspunkt for jeres virksomheds resultater. Derfor er det bestemt heller ikke et sted, hvor man skal gå let og ubekymret til indretningen og konstruktionen. Den rette kontorbelysning har samtidig en stor indvirkning på medarbejdernes energiniveau, trivsel og derfor præstation. Hvorfor det er sådan, kan du læse mere om i dette indlæg, hvor vi også vil komme med eksempler på nogen af vores favoritter, når det kommer til kontorbelysning.

 

Derfor er den rette kontorbelysning alfa og omega

Lys er en af de vigtigste faktorer, når det omhandler menneskets evne til at producere energi, øge produktionen af glædeshormonet (serotonin) og opnå en stabil koncentrationsevne. Energi, velvære og koncentration er samtidigt ikke kun vigtige egenskaber i det hele taget, men særligt for en medarbejder. Derfor bør du som arbejdsgiver også tænke på at maksimere mængden af dagslys, inden du konstruerer dit nye kontormiljø. Vælt den væg, der blokerer dagslyset til medarbejderne bagerst i kontoret og bliv betalt tifoldigt tilbage i form af gladere og mere produktive medarbejdere. Når du først har garanteret så meget dagslys som muligt, er det tid til at tænke på den kunstige kontorbelysning. Nedenfor vil du få anbefalinger til henholdsvis loftlys og bordlamper, der bør være fast inventar på ethvert kontor.

 

Ovenlys til kontormiljøet – funktion og æstetik

Når det kommer til kontorbelysning, er det først og fremmest vigtigt med rigeligt ovenlys til de mørke timer og måneder. Her kan man med fordel kombinere spotlys med et par smukke pendler, så man både er sikret belysning til hele kontoret samt lamper, der er pirrende for øjet.  Hvad angår elegante, pirrende lamper til kontorbelysning, kan vi anbefale vores Winthers-pendel. Den er skabt i børstet messing med en dæmpbar lyskilde, og det utroligt smukke design vil tage sig godt ud såvel i virksomhedens entré og kontorområder.

 

Ingen kontorbelysning uden bordlamper

En gave til enhver medarbejder med eget skrivebord. Det hænder jo, at man møder ind tidligt om morgenen eller arbejder til sent om aftenen, hvor det er rart at have sin egen lyskilde at være herre over. Særligt også hvis man tegner meget i forbindelse med sit arbejde. Her kan I med fordel også vælge pærer, der er dæmpbare, så jeres medarbejdere selv kan vurdere, hvilken lyssætning arbejdsopgaven kræver. Vi vil opfordre jer til selv at gå på opdagelse i vores udvalg af bordlamper, så I kan finde den model, der passer lige præcis til jeres kontor.

Belysning af dit hjemmekontor

Når du overvejer belysningen til dit hjemmekontor, er det vigtigt at tage hensyn til den lysmængde, som hver enkelt lampe udsender. Dette måles i lumen, og det ideelle område for et hjemmekontor ligger mellem 600 og 800 lumen. En lampe, der udsender for få lumen, vil gøre det svært at se, mens en lampe, der udsender for mange lumen, kan give øjenbelastning. Derudover spiller pæretypen også en rolle for, hvor lysstærk en lampe vil være. LED-pærer har f.eks. en tendens til at udstråle flere lumen end lysstofrør. Når du vælger lamper til dit hjemmekontor, skal du sørge for at vælge dem, der giver tilstrækkelig belysning uden at være for lyse.

 

← Ældre opslag Nyere opslag →