Spar på strømmen – det behøver ikke være svært

I en tid, hvor inflation påvirker alle afkroge af vores dagligdag, er det bestemt ikke atypisk at søge efter sparetips til diverse udgiftsposter. I dette indlæg kan du blive klogere på, hvordan du sparer på strømmen og dermed på den samlede elregning. Det er ikke kun tips, som du kan gøre brug af i svære tider, men i højere grad tips, som du kan gøre til en vane for at opnå en endnu større besparelse på længere sigt.

4 tricks til at spare på strømforbruget

Når det kommer til sparetips, er gode råd heldigvis ikke dyre. Du kan følge ganske simple tommelfingerregler i hverdagen, der både øjeblikkeligt og i fremtiden vil få en positiv effekt på din el-udgift. Her får du et indblik i nogle af de bedste sparetips, som enhver forbruger kan implementere:

 

  • Fylde vaske- og opvaskemaskinen helt op: Små, men konsekvente ændringer kan få en stor effekt på din elregning. Husk at fylde opvaskemaskinen og vaskemaskinen helt op, inden du kører den og prøv at vaske dit tøj ved en lavere temperatur. Du vil opleve, at det ikke altid er nødvendigt med de høje temperaturer.
  • Sæt låg på gryderne, når du koger vand og laver mad: Det er for mange ganske naturligt at sætte låg på gryderne, når man laver mad, mens andre ikke bruger låget, så de bedre kan holde øje med maden. Hvis du ikke bruger låg, forlænger du tilberedningstiden og derfor den mængde af energi, der skal bruges for at tilberede maden.
  • Sluk for apparater, der står på standby: Tv-apparater, elkedler og computere, der står på standby (og altså ikke er hverken tændt eller slukket, men blot slumrer) sluger stadig strøm. Faktisk viser en ny undersøgelse, at det hvert år koster danske forbrugere millioner af kroner at have deres apparater på standby. Sluk dem derfor i stedet for at lade dem slumre.
  • Vælg LED-pærer til dine lyskilder: LED-lys er en bæredygtig form for belysning, der giver en rigtig god prisbesparelse på sigt. De er nemlig billigere i drift, og så har de også en markant længere levetid end typiske lyspære. Hvis du skifter fra glødepærer til LED, vil du kunne opleve en besparelse på op mod 70% på din elregning.

 

Der findes flere gode sparetricks derude, men disse fire er et rigtig godt og nemt sted at starte.

← Ældre opslag Nyere opslag →