Skab den rette stemning med belysning i stuen

god belysning i stuen

Stuen har mange facetter, men vigtigst skal den fungere som familiens samlingspunkt. Her skal der være plads til, at I kan slå benene op og have kvalitetstid. Men hvordan får I stuen til at være en god ramme for denne fantastisk vigtige kvalitetstid med familien? Læs med her og få et par tips til, hvordan du ved hjælp af belysning i stuen skaber den helt rette stemning.

         

Hvilke lamper skal man vælge til stuen?

I stuen er det naturligt med flere forskellige former for belysning. Der skal både være loftslamper for en generel god belysning i stuen, men der skal også være både stemningslys og læselys. Derfor er der mange forskellige lamper at vælge mellem, når du skal finde belysning til stuen.

Du kan eksempelvis vælge væglamper. Væglamper bruges til mange forskellige formål. De kan fungere som hyggelys og læselys, og så findes der samtidig mange dekorative væglamper. Dermed har du mulighed for at vælge en væglampe, der passer perfekt til den stemning, du ønsker at skabe med belysning i stuen.

 

Hvordan placerer du lamperne i stuen?

For at få skabt den ønskede stemning ved hjælp af god belysning i stuen, er det vigtigt, at du tænker over placeringen af de forskellige lamper. På samme måde, som vi tænker over placeringen af vores møbler, kan vi nemlig også tænke over placeringen af de forskellige lyskilder.

I stuen skal du selvfølgelig have en lyskilde, som lyser hele rummet op. For at skabe en hyggelig stemning, kan du supplere denne med mindre lamper rundt omkring. Du kan f.eks. placere en lampe ved sofagruppen. Her kan en standerlampe være et oplagt valg. Derudover kan du også placere en lyskilde i læsehjørnet, sådan skabes varieret belysning – givere dig mulighed for at tænde og slukke efter skiftede behov.

    

Hvordan får du mere lys i en mørk stue?

Ønsker du belysning i en mørk stue, er der flere råd til, hvordan det skabes lys i rummet. Det siger sig selv, at flere lyskilder bidrager til mere lys, men der er også andet, der kan bidrage til, at din mørke stue bliver hyggeligere og ikke virker så tung.

Her kan du eksempelvis:

  • Holde vægge og lofter i lyse farver
  • Udnytte det naturlige lys med lette gardiner
  • Bruge spejle til at reflektere lyset

I sidste ende er det helheden i rummet, der fuldender indretningen, men det er dine lyskilder, som binder rummet sammen og skaber den rette stemning.

← Ældre opslag Nyere opslag →