Nem måde at skifte ledning på lampen

Det er ikke umuligt selv at stå for at få skiftet ledningen på dine lamper. Det kan være, at du har gjort dig et fantastisk lampefund i en genbrug, men du ønsker at udstyre denne med en mere farverig eller blot mere nutidig ledning. Det kan være farligt at arbejde med strøm, og derfor er det vigtigt, at du har styr på, hvordan man gør dette forsvarligt og sikkert. Det kan du lære mere om i dette indlæg.

DIY: Sådan skifter du ledning på din lampe

Her vil du få en step-by-step-guide til, hvordan du bedst selv skifter en ledning derhjemme:

  1. Få fat i det rigtige værktøj. Du vil få brug for en bred skruetrækker med lige kærv. En skruetrækker med lige kærv betyder blot en lige, spids skruetrækker og ikke fx en stjerneskruetrækker. Dertil skal du have fat i en saks og eventuelt en spændingstester.
  1. Du skal starte med at slukke for strømmen. Hiv stikproppen ud af stikkontakten eller sluk helt for strømmen på din gruppetavle, hvis du føler, at det gør processen mere tryg.
  1. Tag pæren ud og løsen skruer, der holder fatningen i lampen. Skru derefter kobbertrådene og ledningen ud af fatningen og fjern den gamle ledning.
  1. Før nu den nye ledning op gennem lampen. Klip let rundt om toppen for at fjerne det isolerende lag. Nu vil de to tråde komme til syne, og her skal du igen fjerne det isolerende lag, der sidder specifikt om kobbertrådene, så kobbertrådene kommer til syne.
  1. Nu skal kobbertrådene føres ind i fatningen, hvor de skal skrues fast på samme måde som du løste de oprindelige.
  1. Saml til sidst fatningen og sæt din pære i igen, og så har du skiftet ledning på din lampe.

Er du i tvivl, bør du altid få en til at hjælpe dig, som dagligt beskæftiger sig med elledninger. Og husk, at udskiftning af ledningen på din gamle lampe kan give lampen et helt nyt look.

← Ældre opslag Nyere opslag →