belysning i entreen - Her får du 4 gode ideer til at lysne gangen op

Belysning i entreen kan være kompliceret. Er der tale om belysning i gangen i en lejlighed, vil der oftest være sports i loftet eller lampeudtag, hvorfra der kan hænges lamper. I dette blogindlæg kan du høre mere om de forskellige typer lyssætninger, som vil kunne lyse din gang op.

Når du skal finde den rigtige belysning til gangen, skal du først og fremmest se nærmere på, om der hænger noget på væggene, som skal lyses op. Det kan være malerier eller andre pyntegenstande, som du ønsker, at man skal kunne se klart og tydeligt i gangen. Derfor kan det være, at der både skal være en generel belysning i gangen og en form for belysning, som oplyser det, du har hængende på dine vægge. Mulighederne er mange. Her giver vi dig 4 goder ideer til lys i gangen

Indbyggede eller påbyggede spots i gangarealet

Ønsker du spots i gangen, skal du se nærmere på loftet. Hvis loftet er nedhængt, er det muligt at få indbyggede spots. At loftet er nedhængt betyder, at der findes et lille loftrum på omkring 5 centimeter oppe over det loft, som ses fra gangen. Er det modsat ikke tilfældet, at dit loft er nedhængt, er det en stor og besværlig arbejdsbyrde.

Her anbefaler vi i stedet, at du får på byggede spots for at skabe belysning i entreen. Med påbyggede spots er det også muligt at opnå en god løsning med belysning i gangen. Det skal dog nævnes, at du med påbyggede spots ikke på samme måde har mulighed for at gemme ledningerne væk som ved indbyggede spots. Du kan dog lave en kabelbane eller lignende, hvor ledningerne kan gemmes af vejen.

Indbygget spot

Påbygget spot

 

Installer en strømskinne

Hvis loftet er fast, kan du også overveje at få installeret en strømskinne, hvorpå der kan opsættes spots. En strømskinne er en oplagt mulighed, hvis du har malerier eller andet på væggene, som du ønsker skal blive belyst og træde frem i gangområdet. Spottene på strømskinnen er nemlig fleksible, og de kan sættes, som du ønsker det. Dermed kan du rette dine spots direkte mod væggen. Der findes mange forskellige typer af spots til disse strømskinner, og du har samtidig mulighed for at rykke rundt på dem efter opsætning. Det giver stor fleksibilitet og flere muligheder for belysning i gangarealet.

Oplys gangen med nedhængte pendellamper

En anden ide til belysning i gangen er ved hjælp af nedhængte pendellamper. Med denne løsning installeres lamperne direkte i lampeudtaget. Vi anbefaler ikke den løsning til lange gange, da den nedhængte lampe kun vil lyse op i det område, hvor den sidder. I mindre gangarealer og korte gang er dette dog en let løsning.

Generel belysning i gangen

Den sidste løsning, som vi vil kigge nærmere på, er at lyse gangarealet op ved hjælp af almindelige loftlamper. Med loftlamper skabes en generel belysning i rummet, og det vil derfor ikke være i stedet for spots, da det er to meget forskellige typer lyssætninger. Loftlamper fås i dag i mange forskellige designs, så du har mulighed for at vælge den eller de loftlamper, som skaber lige netop det udtryk, du ønsker at skabe.

Bliv også klogere på belysning i:

 

← Ældre opslag Nyere opslag →