Lys til børneværelset – plads til leg

Belysning til børneværelset er ikke helt let. Hos børn bruges lys nemlig på forskellige måder. Der kan være behov for lys, der automatisk tænder eller bare er nemt at tænde, hvis barnet vågner og står op om natten. Men samtidig skal der også være lys, der oplyser hele rummet i forbindelse med leg og måske også et læselys. Der er altså mange behov, der skal imødekommes.

For at finde det perfekte lys til børneværelset, skal du første overveje, hvor lyset skal være. Med en loftlampe vil der være lys i hele rummet på en gang, hvilket der nærmest altid vil være brug for. Andre former for belysning er dog også vigtige på et børneværelse. Det kan være en væglampe over sengen, som både kan bruges, hvis barnet vågnet om natten, men også i forbindelse med putning og læsning. Der findes også forskellige typer lamper, som kan give et behageligt lys inden barnet skal sove. Som forældre skal du dog være opmærksom på hvilken farve lys, du vælger. Lys i en varm rødlig nuance vil eksempelvis kunne få dit barn til hurtigere at falde til ro, og det kan sagtens være tændt i løbe af natten, hvor det vil bidrage til bedre nattesøvn. Omvendt vil blålig belysning skabe en utrolig nattesøvn, så sørg for at undgå dette.

Når du skal finde den rigtige belysning til børneværelset er vores bedste råd, at du altid har dit barns behov i fokus. Så skal du nok få fundet den helt rigtige belysning. Herunder giver vi dig råd til hvilke forskellige trendy lamper, der vil være oplagte til børneværelset. Der er både lamper, som kan være tændt hele natten, og også lamper til den mere generelle belysning.

 

Dyrelamper til børneværelset

Børneværelset er dit barns værelse, og derfor kan du med fordel tænke på, hvad dit barn godt kan lide. Mange børn er vilde med dyr, og derfor kan du eksempelvis investere i en lampe, hvor der på den ene eller anden måde er dyr involveret. I 2022 er der masser af trendy dyrelamper på markedet, så du kan gå efter en dyrelampe med dit barns yndlingsdyr. Du kan eksempelvis vælge  THE MONKEY LAMP HANGING wall lamp By Seletti, hvor en abe holder pæren i hånden. I vores eget sortiment finder du også en lampe, som er udformet som en kanin. Denne lampe vil helt sikkert også være et kæmpe hit på børneværelset, hvor der ikke bliver gået op i design på samme måde som hos os voksne. Rabbit, som lampen hedder, er en bordlampe, som kan stå på bordet og give et hyggeligt udtryk i ethvert børneværelse.

lys til børneværelset

 

Loftslampe til børneværelset

Ethvert børneværelse bør have en loftslampe. Loftlampen skal sørge for, at rummet lyses op, så der er plads til at lege på værelset. Når du skal vælge den rigtige loftlampe til børneværelset, kan du med fordel gå efter en lampe med et diffust mælkehvidt udtryk. Grunden til, at det mælkehvide udtryk er godt, er, at mange børn er følsomme overfor skarpt lys, hvilket mindskes ved at vælge mælkehvidt fremfor et skarpt hvidt lys.

Der findes mange forskellige typer af loftlamper. Både lamper som hænger ned i rummet, men også lamper som bygges på selve loftet. Sørg altid for at have rummets størrelse med i overvejelserne, så du finder en lampe, der rent faktisk har mulighed for at lyse rummet op. En loftlampe med et behageligt diffust udtryk, der vil passe godt til børneværelset, er Indochina Offwhite Pumpkin lampeskærmen fra Oi Soi Oi. Her får netop en lampe, som kan lyse et rum op uden at være for skarp.

 

Køb lamper til børneværelset, som kan stå tændt hele natten

Har dit barn svært ved at falde i søvn i et helt mørk rum, er det en god ide at investere i lamper, som kan stå tændt hele natten. For at en lampe skal kunne stå tændt hele natten uden at forstyrre dit barns nattesøvn, skal du væk fra almindelige standardlamper. I stedet skal du ud og have fat i en decideret natlampe. Det kan eksempelvis være Cloudberry Castle natlampe, som kommer i en kaninfigur eller en Trousselier Ballerina Lanterne. Begge kan de stå tændt hele natten, så de kan skabe den ekstra tryghed for dit barn.

← Ældre opslag Nyere opslag →