Kom gladere gennem vinteren: 3 gode råd til at modvirke vinterdepression

Der er ikke noget unaturligt over, at humøret og energien daler, når de mørke måneder står for døren. Lys har en fantastisk, positiv effekt på vores humør og vores evne til at sove og derfor generere ny energi. Det har det, fordi lys er en uundværlig del af vores evne til at producere serotonin, der også kaldes for lykkehormonet. Derfor bruges lys også som en naturlig medicin mod vinterdepression, og rigtig mange har oplevet en enorm effekt af fx lysterapi. I dette indlæg giver vi dig tre gode råd til at modvirke vinterdepression eller blot bringe mere glæde og lys ind i de mørke måneder.  

 

Solskinsvitaminer og motion

Den største mangelvare i vinterhalvåret er soltimer. Eftersom soltimer er en meget vigtig spiller, når det kommer til at hæve niveauet af serotonin, kan det være en stor fordel at huske ekstra D-vitaminer i vintermånederne. D-vitamin, som vi naturligt producerer, når vi får sollys, kan du finde masser af i fede fisk som fx makrel, sild og laks. Selvom det ikke er typisk spise i juletiden, gør du altså klogt i at tilføje det til din kostplan. Når man er ramt af en lurende vinterdepression, kan man føle sig ugidelig og træt, men hvis du er klar til for alvor at få bugt med den, så er motion alfa og omega. Det er hårdt at komme i gang, men når du først kommer det, bliver du betalt i mere energi og forøget glæde, hvilket er den perfekte modsætning til vinterdepressionen.

 

Lysterapi – en genvej til mere lys i hverdagen

En af de mest effektive ”kure” mod vinterdepression er lysterapi. Det tager form som en lampe, som du kan købe hos Matas og andre steder, og som fungerer som en genvej til mere lys og derfor glæde i vintermånederne. Det er mest ideelt at bruge den om morgenen for at sikre en god start på de mørke morgener, der kan være tunge at danse med. Derudover kan du bruge den i løbet af dagen som fx, når du spiser frokost, læser eller arbejder. Det vil give dig et energi- og lysboost, som du naturligt kan omdanne til gladere dage.

 

Tag afbudsrejsen til sydens sol

Den bedste genvej til mere naturligt lys i vintermånederne er naturligvis at rejse hen til det. I en tid, hvor man har svært ved at holde humøret oppe og man drages mod sengen, er en rejse til syden det perfekte angreb på en lurende vinterdepression. Det behøver ikke være det helt store! Tag en forlænget weekend med en afbudsrejse og få al den mængde naturlig sol, som du kan magte.

← Ældre opslag Nyere opslag →