Ideer til genanvendelse af gamle lamper

Har du en gammel lampe, som du ikke længere skal bruge, giver vi dig her et par ideer til, hvordan du kan genanvende den.

Giv gamle lamper et nyt liv

I stedet for at smide en gammel lampe ud, kan det betale sig at tænke kreativt og overveje nye anvendelsesmuligheder. Der er nemlig mange muligheder, og det er samtidig godt for miljøet ikke bare at smide ud. Du kan se lampen som en samling af forskellige dele og se, om der ikke er bare en af de mange dele, som du kan bruge igen.

lampe upcycling

Sådan kan du genanvende dine lamper

Som sagt er der mange muligheder for at genanvende lamper. Især når du har hænderne skruet godt på og er klar på at tænke kreativt. Du kan blandt andet bruge dine gamle lamper som:

  • Et lille sidebord
  • Et fuglebad
  • Smykkeholder

 Men det er nærmest kun fantasien, der sætter begrænsningen for, hvad du kan bruge dine gamle lamper til. Så prøv dig frem og se om ikke, du kan finde på noget.

Sådan kan du genanvende ting til at lave lamper

Det er ikke kun lamper, som kan genanvendes. Der er ligeledes god mulighed for at skabe lamper af gamle ting, som du ellers havde tænkt dig at smide ud. Det er igen godt for miljøet, og samtidig får du fantastiske unikke lamper at hænge op i dit hjem.

Du kan blandt andet forsøge at lave en unik lampe med:

  • Kageforme
  • Gamle flasker eller glaskarafler
  • Spande
  • Kurve
  • Skåle

Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at ombygning af lamper altid er på eget ansvar. Derfor er det vigtigt, at du tænker dig om og altid bruger din sunde fornuft, når du skiller en lampe ad.

Sorter dine gamle lamper på genbrugspladsen

Ser du ingen mulighed for at give dine gamle lamper nyt liv, skal du dog ikke bare smide dem ud. Du skal sørge for at aflevere den på en genbrugsplads, hvor den kan blive sorteret korrekt efter hvilke materialer, som den er lavet af. Er lampen i god stand, kan du aflevere den i en genbrugsbutik, så kan andre få glæde af den.

 

← Ældre opslag Nyere opslag →