Hvorfor er LED bedre i din lampe end glødepærer?

Der findes mange forskellige former for pærer, og som forbruger kan det være utroligt svært at finde rundt i. Derfor kan det være fordelagtigt for dig, at du sætter dig ind i de forskellige typer belysninger, så du kan tage et oplyst valg. Både for dig selv og for miljøet. Læs med i dette blogindlæg og bliv klogere på, hvorfor der er fordele ved LED lamper, og hvad LED pærer er. Og grunden til, at vi anbefaler, at du vælger denne LED pære fremfor den traditionelle glødepære.


Hvad er LED?

LED står for Light Emitting Diode, hvilket oversat til dansk betyder en lysudledende diode. Det vil altså sige, at det er en elektronisk diode, som omsætter energi i form af strøm til lys. LED belysning er en relativ ny form for belysning, men den er allerede meget udbredt. Både hos virksomheder og i private hjem. Det er heller ikke uden grund, at den så hurtigt er blevet udbredt. Der er nemlig mange fordele ved at skifte dine pærer derhjemme ud med LED pærer. Derfor bør du for fremtiden købe en LED pære, hver gang en af de gamle pærer er gået i stykker. Generelt er LED pærer dog lidt dyrere, men det er en investering, som virkelig er pengene værd. Den er markant billigere i drift end andre pærer og kan have en levetid op til 10 – 25 år – afhængigt af dit lysforbrug.

 

Hvorfor er LED lys godt?

Der er mange gode grunde til, at du skal vælge en LED pære som førstevalg, hvis du er på jagt efter en ny pære til belysning i hjemmet, på arbejdspladsen eller andre rum, som mangler belysning. Fordelene ved LED pærerne kommer især til udtryk, når man sammenligner med andre typer pærer.

Sammenligning af LED pære med en glødepærer, giver en klar forståelse af, at LED pæren er :

  • langt mere effektiv. Den bruger nemlig mindre energi. Faktisk har den et strømforbrug på op til en tiendedel af glødepærens og en levetid på helt op til 25.000 timer.
  • lav i energiforbrug på overskudsvarme. Det er en glødepære nemlig ikke. Her bruges hele 90 % af energien på overskudsvarme, imens det kun er de sidste 10 %, som reelt bruges til at lave lys.

Vælger du LED pæren fremfor glødepæren, får du altså virkelig mange timers lys for pengene, og du undgår, at der bruges en masse strøm på overskudsvarme.

 

Sammenligner man LED pæren med sparepæren, er der også flere fordele ved LED.

  • LED indeholder nemlig ikke det farlige stof kviksølv ligesom sparepæren.
  • LED bruger samtidig cirka 25 % mindre strøm.

Igen får du med LED pæren en langt mere effektiv pære, som samtidig heller ikke indeholder de samme skadelige stoffer.

 

LED er godt for miljøet

Udover de mange fordele, som allerede er nævnt, er LED også godt for miljøet. Først og fremmest fordi energi skabes ved, at CO2 generer strøm og energi, så jo mindre energi en pære kræver for at lyse, desto mindre CO2 bruges der. Derudover indeholder LED pærer heller ikke kviksølv, som er skadeligt. Både for dig og din sundhed, men også for miljøet generelt. Der er altså mange grunde til, at du skal vælge en LED pærer, når du er på jagt efter en ny pære.

 

 

 

← Ældre opslag Nyere opslag →