Gode råd til rengøring af din marmorlampe og messinglampe

Hos Lumega Home finder du et stort udvalg af lamper i mange forskellige materialer. Du finder blandt andet lamper i materialer som marmor, messing og glas. Materialet, som den enkelte lampe er produceret af, har stor betydning for, hvilket udtryk lampen er med til at skabe, men også en stor betydning for rengøringen. Alt efter hvilket materiale din lampe er lavet af, er der nemlig forskellige måder, den skal rengøres på. Læs med her og lær mere om, hvordan du rengør marmor og messing.

Rengøring af marmor lamper 

Marmor er et smukt, naturligt materiale, som er skabt af kalksten og millioner af års geologiske processer. Marmor er med til at skabe et fantastisk udtryk og giver dine lamper et helt særligt look. Når det kommer til rengøring, så er marmor lidt mere krævende. Du kan nemlig ikke nøjes med at vaske materialet rent med almindelig vand og sæbe. Det kræver særlige midler, hvis der er pletter og lignende på materialet.

En simpel metode til at få pletter af marmorlamper og andre marmorgenstande er som følger:

  1. Bland bagepulver med vand.
  2. Hæld blandingen på pletten og lad den virke nogle minutter.
  3. Brug en ren, fugtig klud, som du kan tørre over med.

Nu er pletten væk.

Vigtigt: Brug aldrig en skuresvamp på marmor, da dette kan give ridser og ødelægge det ellers flotte udtryk, som marmor har.

rengøring af marmorlampe

Rengøring af messing lamper

Har du messinglamper i boligen, som er blevet beskidte eller har fået en plet eller to, er det ligeledes vigtigt ikke at bruge en skuresvamp. Der er et utal af metoder til at få dine messinglamper og andre messinggenstande til at skinne på ny.

Her kommer vi ind på to af mulighederne:

  1. Den første løsning er at lade messinglampen stå i en blanding af citronsyre og sæbevand i en times tid og derefter rense med ren vand.
  2. Du kan også brug ketchup. Ketchup har nemlig et højt syreindhold, hvorfor det også kan bruges til at få messinglamper og andre messingartikler rene. Ketchuppen skal ligesom citron og syreblandingen blive liggende på lampen i en time, hvorefter det kan fjernes.

Sådan får du dine messinglamper til at skinne igen.

← Ældre opslag Nyere opslag →