Føles din bolig mørk? Vælg det rigtige lys til din bolig

Der er mange ting, der er værd at overveje, inden du vælger nye indendørslamper til dit hjem. En pære er ikke bare en pære, placeringen er ikke bare hip som hap, og designet skal gerne matche både dine behov for størrelse og form såvel som boligens indretning. Hvis du også føler dig en smule overvældet af lampeuniverset, så er du heldigvis kommet til det rette sted. Hos LUMEGA Home arbejder vi dagligt med at servicere private landet over med at finde det helt rigtige lampematch til deres bolig. I dette indlæg vil vi give dig en guide til at finde den indendørslampe, du og din bolig savner, så du kan lukke mørket ude og byde lyset velkommen.  

 

Få fornemmelsen af naturligt lys med den rette pære

Man kan nemt fristes til at tage i sit lokale supermarked og vælge den første pære, der lige passer. Det kan man dog lige så hurtigt komme til at fortryde. Diverse pærer afgiver vidt forskelligt lys, og der er et stort udsving mellem, hvor god farvegengivelse de har. Farvegengivelse referer her til pærens evne til at reflektere naturligt lys og derfor også lade dit interiør fremstå i sine naturlige farver. Her kan man kigge på pærens RA-værdi, som vil være gengivet på pakken. Vi anbefaler, at hvis du er på udkig efter en indendørslampe, der giver fornemmelsen af naturligt lys, så vælg en pære, der ligger mellem 80-110 RA. Så er du sikker på at få det mest optimale lys fra din lampe.

 

LED-belysning er det økonomiske valg

Når du er på udkig efter den rette pære til din indendørsbelysning, så er RA-værdien ikke det eneste vigtige. Du gør også klogt i at vælge en LED-pære. Det er ganske enkelt sund fornuft. LED bruger op mod 80% mindre energi end de gamle glødepærer og halogenpærer, og så har de en enormt lang levetid. Det er derfor både en lettelse for din pengepung såvel som dit CO2-aftryk.

 

Den rette lampe

Nu til den sjovere del – selve lampen. Her er der ikke så meget teknisk, du skal være opmærksom på, som når du fx shopper efter den rette pære. Det kan være svært at sætte fingeren på, hvad den helt rette indendørslampe er, og derfor har vi hos Lumega Home et bredt udvalg, som du forhåbentlig kan finde inspiration i. Her finder du indendørslamper som fx pendler, spots og bordlamper. At vælge den rette lampe er en smagssag, og hvis du slet ikke kan vælge mellem dine favoritter, kan du altid kombinere dem og opnå et helt unikt udtryk. 

← Ældre opslag Nyere opslag →