Få mere lys i hverdagen

Lys er en livgiver og en helt uundværlig del af hjemmet, dets atmosfære og jeres indeklima. Netop fordi det er en så essentiel del af hjemmet og derfor familiens hverdag, kan man finde det svært at overskue, hvordan man skaber en lyssætning, man oprigtigt bliver glad for. Heldigvis er vores gode råd ikke dyre – faktisk er de ganske gratis –, og I vil i dette indlæg få tips og vejledning til, hvordan I får mere af det rigtige lys i hverdagen.  

 

3 gode råd til mere og bedre lys i hjemmet

Der er en helt naturlig grund til, at vi generelt er gladere om sommeren end om vinteren. Den rette mængde lys i hverdagen øger vores produktionsevne, vores energiniveau, serotoninniveau og overordnet velvære. Derfor skal man også skænke det en ekstra tanke, når man skal skabe den rette lyssætning i hjemmet. Her er vores bedste råd:

  • Vælg dæmpbare lyskilder: Rum i hjemmet kan have meget forskellige funktioner, og det bør dit lys derfor også have. Den nemmeste måde at komme i mål med dette på er ved at vælge dæmpbare lyspærer, så I kan have en varm og stemningsfuld belysning i stuen, mens arbejdskontorets lys er hvidere og kraftigere. På den måde gør I også rummene i jeres hjem utroligt fleksible, da I kan ændre lysindstillingen alt efter, hvilken aktivitet I foretager jer i det givne rum.

 

  • Hav som udgangspunkt min. 3 lamper i hvert rum: For at få mere lys i hverdagen er det vigtigt, at du skaber muligheden for at øge mængden af lys, der hvor du befinder dig. Det gør du lettest ved at have min. 3 lamper i hvert rum afhængig af deres størrelser. Her kan du blande forskellige lys- og lampetyper for lettere at kunne rette lyset til et bestemt sted i rummet i stedet for altid at tænde for samtlige (ofte hvide) spots.

 

  • Lumen-værdien samt RA-værdien er vigtig: Man kan godt blive lidt småforvirret, når man står nede i sit supermarked og kigger på det brede udvalg af lyspærer. Vi anbefaler, at du vælger en pære med en RA-værdi på mellem 80-110. Det vil give dig det mest naturlige lys, og det vil derfor også reflektere dine omgivelser i deres naturlige farver. Derudover får du mere lys i hverdagen ved at vælge pærer med en højere lumen, da lumen indikerer kraftigheden af lyset.

Med disse bemærkninger i baghovedet har du et rigtig godt fundament for at få mere af det livgivende lys i hverdagen. Hvis du fortsat er i tvivl, kan du altid tage kontakt til os for yderligere vejledning.

← Ældre opslag Nyere opslag →