De største lampetrends i 2022

I dette blogindlæg kigger vi nærmere på hvilke typer lamper, som hitter i øjeblikket. Mange nye leverandører er kommet til, og det betyder blandt andet, at vi er rykket mod en ny form for design. For selvom vi befinder os i Skandinavien, som på mange måder er unik i forhold til belysning, har der i den seneste tid været mere belysning, som er klart inspireret af en mere futuristisk stil. Men læs endelig med i dette blogindlæg og bliv klogere på, hvordan du indretter dit hjem med den nyeste og mest trendy form for belysning.

Den danske tradition for belysning

I Danmark er der tradition for varm og behagelig belysning, som ikke blænder. Det viser sig tydeligt i mange af de helt klassiske lamper. Eksempelvis er de lampedesigns, som vi kender fra Poul Henningsen, PH, mest kendt for at skjule lyskilden, men samtidig sørge for, at belysningen er effektiv der, hvor den skal bruges. Med denne form for design forsøgte Poul Henningsen at designe en lampe, hvor lyset er funktionelt, og lampen viser et solidt dansk designsprog. Både tændt og slukket. I dag er det sjældent, at vi ser så gennemførte udtryk som dengang, men der derimod mange danske designere, som bruger belysning på en helt ny og anderledes måde end Poul Henningsen og andre klassiske designere.

Danskere bruger i det hele taget meget tid på at vælge de helt rigtige lamper til de forskellige rum i boligen. Der er kommet meget større fokus på at sammensætte forskellige lamper. Både gulvlamper, bordlamper, loftlamper, pendel lamper og meget mere. Sammensætningen af alle disse typer giver belysning i de danske hjem en helt ny betydning. Nu er der ikke blot tale om en almindelig pendel lamper, men i stedet kombineres lamperne, så de tilsammen skaber det ønskede udtryk.  Men på grund af de mange muligheder, kan det også være svært at træffe de helt rigtige valg. Hos Lumega Home har vi skrevet andre blogindlæg om valg af lamper til forskellige rum, som du med fordel kan læse. Læs for eksempel en guide til valg af spisebordslampe.

 

Et stort udvalg af pendel lamper
I dag vælger mange lamper ud fra materialet. I 2021 var messing på sit højeste, og næsten alle de mest trendy lamper kom i en form for messing. I 2022 ser vi dog andre trends. Selvfølgelig er markedet stadig præget af messing, men nu er der i højere grad fokus på lampens farve fremfor materiale. Udviklingen i forhold til farver er ikke en nytænkning. Farvevalget er blot kommet med i fokus, da det er en smart måde, hvor man kan tilføje farve til et rum. Lige nu er der især stor efterspørgsel på pendel lamper i lyse farver, da de ofte bringer noget rart til et rum og er afslappende for øjnene. Blandt andet er marmor blevet mere populært. Marmor kommer i flere forskellige farver, så du har mulighed for at vælge den helt rigtige struktur ud fra dine ønsker.

En anden ting som virkelig hitter i 2022 er frontglas i mælkehvid. På denne måde imødekommer mange lampe designere den nye trend inden for smart lighting. Fordelen ved mælkehvidt glas er nemlig, at lyskilden ikke kan ses og ikke blænder, men samtidig har man mulighed for at få en jævn belysning. Smart Lighting kan for eksempel være Phillips Hue eller andre typer lyskilder, som kan styres via smartphone. Det giver helt nye muligheder og er en fantastisk mulighed for at styre belysningen helt på dine præmisser.

Nogle af de lamper, som allerede hitter i 2022 er blandt andet muslinge lampen fra Fritz Hansen. Her fås flere funktioner i samme lampe, og det er både smart og nytænkende. 

En anden sikker vinder er PH’s eget retake på den velkendte PH 5 lampe. Genbrug er super moderne og især når PH 5 er involveret. Derfor kan du trygt investere i denne fantastiske klassiker.

En anden lampe, som det er svært ikke at nævne blandt de store trends i 2022 er Gubi med deres multifunktionelle nedhængte pendel med et væld af muligheder. 

Som sagt er messing lamper heller ikke til at komme udenom i 2022. Her finder du blandt andet vores egen Winters lampe, som stadig er en af vores mest sælgende lamper. Lampen er funktionel med både direkte og indirekte belysning, som samtidig skaber en behagelig atmosfære over et spisebord.

Winters messinglampe

 

Moderne bordlamper

Bordlamper er interessante lamper, som kan skabe et hyggeligt miljø i ethvert rum. Både i soveværelset, stuen, badeværelset og børneværelset. Inden du køber en bordlampe, skal du vurdere, hvad formålet med lampen er. Er det en læselampe? Eller skal den være end den af den generelle belysning i rummet? Hvis bordlampen skal være en del af den generelle belysning, anbefaler vi, at det er som supplement til en anden type belysning, da en bordlampe i sig selv vil have svært ved at skabe et ordenligt lys i et rum.

Når det kommer til de førende trends indenfor bordlamper i 2022, er der ingen tvivl om, at det er materialet og selve foden på lampen, der har stor betydning. Derudover er det også kommet et stort antal nye bordlamper med genopladelige batterier, som mange ser som værende utrolig funktionelt, da det skaber mere fleksibilitet og øgede muligheder for brug af bordlamper. Her kigger vi nærmere på de seneste trends inden for bordlamper.

Først og fremmest er Verner Panton bordlamper stadig et hit. Disse lamper behøver ikke meget introduktion, og de findes overalt i danske hjem. Der er tale om en særdeles trendy lampe i et simpelt design, der derfor også passer godt ind i det skandinaviske designsprog. 

En anden lampe, der skal nævnes, er Bon Jour lampen fra Flos. Flos er selvfølgelig med på vognen, når der tales innovation indenfor bordlamper. Her er tale om et lidt mere våget design, men samtidig i stil med det futuristiske look, som vi helt sikkert vil se mere til i 2022.

En sidste lampe er bordlampen fra Artemide. Her får du en klassisk kontorlampe, som er særdeles funktionel og passer perfekt ind på hjemmekontoret. Lampen er enkel i designet, men fås i forskellige farver, så du kan få en lampe, der passer perfekt ind til dit hjemmekontor.

 

Væglamper

Væglamper anvendes ikke så ofte, da denne form for lampe ofte kræver det ekstra. For hvad gør man lige af ledningen? Og skal ledningen sættes langs væggen eller have strøm bagfra? Det er ikke altid, at der er mulighed for at gemme ledningen, og måske er det grunden til, at mange fravælger denne type lampe. Men har du mulighed for at installere væglamper på den helt rigtige måde, kan disse lamper skabe et fantastisk udtryk i hjemmet. De findes både med indirekte og direkte belysning, men samtidig findes der også rigtig mange dekorative væglamper, som kan være med til at sætte prikken over i’et i forhold til indretning i hjemmet. I denne del af bloggen ser vi nærmere på de væglamper, som bliver en kæmpe trend i 2022.

En væglampe kan blandt andet skabe læselys. Er det det, du søger, finder du et oplagt valg hos LUCEPLAN. Her får du en fleksibel væglampe, og rundt om pæren er mælkehvidt glas, som skaber en god rumbelysning. Dermed får du ikke blot læselys, men et godt lys i hele rummet.

Når det kommer til væglamper, er det svært at komme udenom Nuura. Denne belysningsvirksomhed er ganske ung, men har skabt fantastiske produkter, som passer perfekt i det nordiske designunivers. Produkterne er funktionelle, men også særdeles dekorative. Du finder blandt andet Lila 12 Optic lampen, som skaber en fantastisk æstetisk belysning. 

En tredje væglampe, vi vil nævne, er en lampe designet af Louis Poulsen. Denne lampe passer særdeles godt til det nordiske miljø. Eksempelvis over et køkkenbord, hvor man ønsker en lampe med et behageligt varmt hvidt lys. Lampen kan dog også bruges i andre rum. Det kan være i gangen eller i stuen. Der er mange muligheder. Desuden kommer lampen i flere forskellige trendy farver, hvilket der netop er stor efterspørgsel på i det nordiske designunivers. 

Vil du skille dig lidt ud med en anderledes væglampe, kan du vælge en lampe, hvor dyr er involveret. Disse lamper hitter ekstremt meget på de sociale medier, og der er samtidig flere designere, som forsøger sig med disse lamper. Det er både en lampe for dig, der elsker dyr, men også til dig, der bare ønsker at tilføje lidt humor.

Som sagt findes der et væld af forskellige typer væglamper, og vi har givet dig vores bud på hvilke typer, der vil være trendy i 2022. Men udover at specifikke væglamper trender, ser vi også en tendens til, at der arbejdes med lys på nye måder. Især arbejdes der med indirekte belysning, og det er vi sikre på, at vi kommer til at se en hel del til her i 2022. I vores sortiment finder du blandt andet vores egen Saga væglampe, hvor du ikke kan se selve lyskilden, men kun det lys, som rammer væggen. På denne måde skabes et helt unikt lys i rummet. Saga Væglampe - Ø12 cm – Lumega Home

Saga Væglampe - Ø12 cm

 

Læs vores blogindlæg om lampetrends i 2023

← Ældre opslag Nyere opslag →