Dæmpbar pære er gode for mijøet - hvordan og hvorfor?

HVORDAN VIRKER EN LYSDÆMPER?

En lysdæmper fungerer som en ekstra funktion til dine lyskilder. Du får mulighed for at skrue op og ned på styrken af lyset. Mere teknisk sker der det, at du med lysdæmperen har mulighed for at styre den elektriske spænding, og når spændingen justeres ned til et lavere niveau end 230 V, som er det almindelige i stikkontakterne, vil pæren lyse mindre kraftigt.

 

TYPER AF LYSDÆMPER

Hvilken type pærer du skal have fat i, afhænger mest af dit behov for lys. Der findes nemlig både dæmpbar halogenpærer, LED-pærer og sparepærer.

Dog er halogenpærer ofte det mest oplagte valg. Når lyset skal kunne styres via lysdæmperen, skal du være bevidst om, at ikke alle lysdæmpere kan kontrollere LED- og sparepærer. Både LED- og sparepære er dog også velegnet til dæmpning, men det kræver typisk en lysdæmper, som er beregnet til disse typer af pærer, og som derfor er tilpasset til elektronikken og effektforbruget i disse. Er du i tvivl om typen af lysdæmpere, som kan bruges sammen med en LED- eller sparepære, kan du altid kontakte os. Vi guider dig til at finde den helt rigtige løsning.

En fordel ved LED lysdæmpning er, at det kan virke på to måder, da du både kan få dæmpbar pærer med og uden lysdæmper. Det kræver altså ikke nødvendigvis en kontakt, da dæmperfunktionen i nogle LED-pærer kan være indbygget. Dermed får du en smart løsning, hvor du kan dæmpe lyskilder i hjemmet ved hjælp af app eller fjernbetjening. Og selvfølgelig også med den traditionelle lysdæmperkontakt, hvis du i stedet ønsker dette.

 

Dæmpbar pære - læs om alle fordelene

HVORFOR VÆLGE EN LYSDÆMPER TIL LYSKILDERNE I DIT HJEM?

Der er mange fordele ved at vælge en lysdæmper til hjemmet.

  • En lysdæmper giver dig mulighed for at skabe en behagelig belysning og dermed en hyggelig stemning.
  • Det er eksempelvis smart, hvis det er blevet mørkt udenfor, men du stadig ønsker lidt belysningen uden, at det bliver for meget. Ved at skrue ned for lysstyrken, så lamperne ikke skærer i øjnene, kan I helt uforstyrret spise ved middagsbordet eller slapper af foran fjernsynet.
  • Det er også særdeles brugbart i situationer, som modsat kræver stærk lysstyrke. Det kan eksempelvis være i forbindelse med lektielæsning, hvor du vil have ordentlig belysning, så du ikke kniber og beskadiger øjnene for at se.

 

En anden stor fordel ved at få en dæmpbar pære er, at det faktisk er muligt at spare penge. Når du dæmper belysningen, forbruger du mindre strøm. Derfor sparer du penge på elregningen. Det, at du sparer penge, er ikke kun godt for dig, men også for miljøet. Du bruger mindre strøm og dermed undgår en del strømspild, som belaster miljøet.

← Ældre opslag Nyere opslag →