Belysning på badeværelset

Gode tips til belysning på badeværelset

Lys på badeværelset er helt essentielt. Det skaber en hyggelig stemning, men det er især også vigtigt i praktisk henseende. Læs med i dette blogindlæg og få et par gode tips til belysning på badeværelset.

 

Regler for belysning på badeværelset

Når du skal vælge belysning til badeværelset, skal du være lidt ekstra opmærksom sammenlignet med belysning i andre rum. Her er der specifikke regler, som du skal være opmærksom på:

  • Lamper, placeret i loftet, skal mindst have en afstand på 225 cm fra gulvet. Her er spots et sikkert valg, da de sidder tæt på loftet og samtidig giver et rigtig godt lys.
  • Skal belysningen hænge sammen med spejlet? Placer da belysningen minimum 65 cm over vasken.

Så længe du overholder dette, kan du vælge lige den lampe, du ønsker.

Monteres belysningen andre steder på badeværelset, så vær opmærksom på, at de pågældende lamper skal være godkendte til vådrum. Der er forskellige grader af krav. Hvis du eks. vil placere en lampe i brusekabinen, skal den minimum være IP44. Det kan være svært at finde rundt i, men af sikkerhedsmæssige årsager er det vigtigt, at belysningen lever op til kravene. Spørg derfor endelig os til råds, hvis du er det mindste i tvivl.

          

Skab et hyggeligt badeværelse med den rette type belysning

Selvom spots er en oplagt løsning som belysning til badeværelset, kan det give et meget sterilt udtryk, hvis det er den eneste form for belysning. Det kan især også være rart at tilføje forskellig belysning på badeværelset, hvis du skal bruge nattebelysning f.eks., hvor de skarpe spots kan irritere øjet. For at give badeværelset det sidste touch, kan du med fordel også indrette med lækre produkter som duftlys, planter eller flotte opbevaringskasser.

 

Spejlbelysning er vigtig

På et badeværelse er det især vigtigt med spejlbelysning. Særligt til når du udfører hudpleje. Derfor er det også vigtigt med en lyskilde, som gør, at du tydeligt kan se din hud. Her kan LED belysning være et oplagt valg. Det giver et behageligt, men samtidig klart lys, som er nemt at arbejde med. Der findes mange forskellige typer spejlbelysning. Belysning som er integreret i spejlet eller lamper, som vægmonteres. Den mest effektive spejlbelysning er lys, som peger ud i rummet og således rammer ansigtet uden skygger.

 Pendler til dit badeværelse

Hvis du ønsker at tilføje en smule personlighed til dit badeværelse, er pendelbelysning en fantastisk måde at gøre det på. Pendler findes i alle mulige stilarter, fra industrielt til vintage til moderne, så du kan nemt finde en, der passer til det overordnede æstetiske udtryk i dit rum. Desuden giver de både funktion og form, idet de giver tiltrængt lys og samtidig fungerer som et visuelt tiltalende fokuspunkt. Når du hænger pendler på badeværelset, er der dog et par ting, du skal være opmærksom på. For det første skal du sørge for, at de er ordentligt forseglet og vandtæt for at forhindre fugtskader. For det andet skal du overveje placeringen nøje - du ønsker ikke, at de skal hænge for lavt, hvor de kan blive stænket, men du ønsker heller ikke, at de skal være så høje, at de er uden for rækkevidde. Endelig må du ikke glemme ledningerne! Sørg for, at de er ført sikkert væk fra eventuelle vandkilder, så du ikke skal bekymre dig om elektrisk stød. Med disse tips i baghovedet kan du nemt tilføje pendelbelysning til dit badeværelse og skabe et rum, der er både funktionelt og stilfuldt.

 

← Ældre opslag Nyere opslag →