3 gode råd til mere energi

Lys er livgiveren over dem alle. Derfor er det bestemt heller ikke irrelevant at få valgt lys, der giver energi og kvalitet til din hverdag. Det kan måske lyde helt bagvendt, men det rigtige lys om dagen er også vigtigt for, at du får en succesfuld søvn og hvile om natten. Kroppen har brug for at restituere, og det gør den primært, når du sover. Efter en god nats søvn er det lige så vigtigt, at man igen kan vågne og føle sig veludhvilet og klar til dagen, og det er her, det rigtige lys spiller en stor rolle. Din krop producerer et søvnhormon, der hedder melatonin, når det er mørkt. Derfor er dens modsætning – lys – fuld af energi, da den er med til at stoppe produktionen af melatonin. I dette indlæg vil du få tre gode råd til at få mere energi i løbet af dagen.

 

Melatonin og lys er et match made in heaven

Selvom melatonin og lys virker som et usandsynligt modsætningspar, så er de dybt afhængige af hinanden. Din krop danner melatonin, når det er mørkt, men for at du overhovedet kan producere melatonin, har du brug for serotonin i løbet af dagen. Og hvor får du serotonin fra? Ja, det gør du bl.a. fra lys. Derfor er det vigtigt, at du vælger de rigtige lamper med den rette lyssætning til dit hjem. Hos LUMEGA har vi et stærkt fokus på at skabe lys, der frigiver mest muligt serotonin ved brug. Sådan får du mest mulig energi i løbet af dagen og den bedste søvn.

 

Regelmæssighed giver dig ny energi

Det kan være fristende at drømme sig hen til weekenden, hvor man lige kan sove et par timer mere. Men det er drænende for din energiproduktion. Din krop kan lide regelmæssighed, og en tommelfingerregel siger, at for hver time du rykker din døgnrytme, tager det kroppen én dag at vænne sig hertil. Prøv derfor at være konsekvent med dit søvnmønster og tag hellere end middagslur end at sove længere, hvis du er kommet for sent i seng. Her kan en lampe, der også fungerer som vækkeur, være en god løsning for dig. Man kan vælge lamper, der langsomt mimer en solopgang en halv time før, at du har sat alarmen til. På den måde vågner du med lyset, hvilket gør det væsentlig nemmere at holde en fast døgnrytme – også i weekenden.

 

Spis mad, der giver energi

Spis en proteinholdig morgenmad i stedet for kulhydrater. Kulhydraterne har det med at holde blodsukkeret oppe de første par timer, hvorefter det styrtdykker til middag. Det er ikke en god måde at starte dagen på, og hvad du spiser om morgenen er derfor et godt udsagn for, hvor god en dag du har i vente.

← Ældre opslag Nyere opslag →